De inzet van ons ecosysteem is van essentieel belang om de Europese klimaatdoelstellingen van 2050 te behalen en de energietransitie te doen slagen. We moeten daarom inzetten op kennis van innovatieve, digitale en energiezuinige technieken en diensten, en ijveren voor versterkte samenwerking, binnen en buiten het ecosysteem.
Samen gaan we voluit voor de energie van morgen.
Toekomstvisie op het Ecosysteem van de multifunctionele installaties
LINK2030 is een rapport uitgewerkt door Techlink. Het brengt de technologische en maatschappelijke trends in kaart die mee de energietransitie stuwen en die een enorme impact hebben op de sector van elektrotechniek, HVAC, sanitair, verlichting, batterijen, huishoudelektro en beveiliging.
ONZE VISIE
De klimaatuitdaging waar we nu voor staan luidt het einde van een tijdperk in en zorgt voor een enorme impact op de energiesystemen en op onze sector.
Om mee aan de toekomst van de energietransitie te bouwen en ze te installeren, moet het ecosysteem zich op verschillende domeinen versterken.
Thema I: Holistische energieconcepten
Alle spelers binnen het ecosysteem moeten samenwerken aan de uitwerking van een totaalconcept rond energetische renovaties. Het totaalconcept omvat een holistische benadering vanuit de gehele keten.
Het versterken van technische, digitale en communicatieskills is van fundamenteel belang om mee te blijven met innovatie en de beste service aan de klant te kunnen bieden.
Totaalconcepten aanbieden betekent ook dat we moeten kijken naar nieuwe samenwerkingsverbanden binnen en buiten de sector, maar ook het exploreren van nieuwe businessmodellen zoals ‘as-a-service’.
Techlink wilt mee het beleid rond de energietransitie vormgeven, we willen zowel de sector informeren over het beleid, alsook het beleid toetsen aan de realiteit en daarvoor hebben we feedback van het hele ecosysteem nodig.